Tandretning

Tænder kan rettes op på flere måder. Her kan du læse mere om de tre muligheder:

  • Tandbøjle
  • LiteWire
  • Inman Iligner

Tandretning med tandbøjle

Tandretning eller tandregulering er en sikker og meget skånsom metode til at gøre skæve tænder lige. Tænderne sidder fast i kæbeknoglen (=kæbebenet). Ved at lægge et lille konstant pres kan tænderne flyttes i kæbeknoglen.

content/tandretning-foer.jpg
Før
content/tandretning-efter.jpg
Efter

Når du får tandbøjle på, bliver dine tænder ømme i begyndelsen. Ømheden forsvinder i løbet af en uges tid.

Hvor lang tid tager en tandregulering?

Behandlingstiden varierer afhængigt af metode og omfang af tandreguleringen. Men som hovedregel tager mindre tandreguleringer mellem én og tre måneder. Lidt større tandreguleringer tager typisk 6-12 måneder. En større tandregulering varer mellem 12 og 24 måneder.

Efter tandregulering med tandbøjle

Når tandreguleringen er slut – og tænderne står flot – skal tænderne holdes fast i deres nye position. Det er vigtigst at holde tænderne fast lige efter behandlingen med tandbøjle.

Din tandlæge fremstiller en tynd skinne (en slags tandbeskytter), som holder tænderne på plads. Skinnen er usynlig. Du skal kun bruge den om natten efter behov. Lige efter behandlingen skal du bruge skinnen hver nat. Efterhånden som tænderne sætter sig mere fast, skal du kun bruge skinnen fire til fem gange om måneden.

Tænderne kan også fastholdes ved at lime en tynd metaltråd på bagsiden af fortænderne i under- eller overmunden. Men den holder ikke på tænderne i siderne. Det er også svært at holde tænder med metaltråd helt rene. Metaltråden anvendes mest på børn. I nogle tilfælde bruges både tråd og skinne. Som udgangspunkt skal skinne og/eller tråd sidde på tænderne resten af livet efter tandregulering med tandbøjle.

Tandretning med LiteWire

LiteWire er en næsten usynlig tandbøjle til voksne, der ønsker kosmetisk tandretning af de forreste tænder. 

Er kosmetisk tandretning med LiteWire tandbøjle noget for mig?

Dit smil er dit visitkort, og noget at det første andre ser, når de møder dig. Derfor kan skæve tænder, i nogle tilfælde, påvirke selvværdet og medvirke til, at du ikke har lyst til at smile.

Heldigvis er det i dag meget almindeligt, at voksne får reguleret skæve tænder med en tandbøjle. 

LiteWire tandbøjlen kan rette:

  • Mellemrum mellem dine fortænder
  • Skæve eller roterede fortænder
  • Trangstillede fortænder.

Sundhed og fordele ved LiteWire tandbøjler

Slidtagen på trangstillede og skæve fortænder er ofte stor. Du kan miste emaljen på dine tænder. Det er svært at opretholde en god hygiejne mellem tænder, der sidder meget tæt. Med dårlig mundhygiejne risikerer du kronisk tandkødsbetændelse, som i de værste tilfælde kan føre til paradentose.

Med en LiteWire tandbøjle på dine fortænder kan du få et pænere smil, og det bliver samtidigt betydeligt nemmere at holde din mund sund.

Hvordan virker en LiteWire tandbøjle?

Din tandlæge tager et aftryk af dine tænder og støber nogle modeller, som dine tænder analyseres og vurderes ud fra. Derefter kan den kosmetiske tandretning begynde.

LiteWire tandbøjen sættes fast på dine fortænder. Selve tandbøjlen er, i modsætning til klassiske ”togskinner”, næsten usynlig og meget diskret at have på. Med LiteWire tandbøjlen flytter tandlægen dine tænder på en nænsom og hurtig måde. En kosmetisk tandretning med LiteWire tandbøjlen tager normalt omkring 6 måneder.

Under og efter kosmetisk tandregulering med LiteWire tandbøjler

Når du er under behandling med en LiteWire tandbøjle, skal du tilses af din tandlæge hos Beringhus Tandlægerne i Horsens eller Vamdrup med tre til fire ugers mellemrum. Tandlægen vil tilpasse og regulere tandbøjlen i forhold til dine tænders nye position.

Når dine tænder er rettet med LiteWire tandbøjlen, er det vigtigt at tænderne fastholdes i den nye position, så de ikke bliver skæve igen. Din tandlæge fremstiller en såkaldt retainerbøjle til dig, som du skal bruge efter behandlingen.

Priser på tandretning med LiteWire tandbøjler

Det er ikke så dyrt, som man skulle tro at få rettet tænder med tandbøjle.

Her finder du vores priser på tandretning. 

HUSK at Sygeforsikringen “danmark” giver tilskud til tandretning 

Tandretning med Inman Aligner

Inman Aligner er en aftagelig tandbøjle, som (kun) kan rette fortænderne i over- eller undermunden. Det unikke ved tandbøjlen er, at den retter tænderne på meget kort tid (én til tre måneder). Tandbøjlen koster under halvdelen af en almindelig tandregulering.

Tandbøjlen kan ses, når du smiler. Måske vil du lespe lidt, når du har tandbøjlen på. Du kan selvfølgelig tage tandbøjlen ud i forbindelse med sociale arrangementer. Men bøjlen virker kun, når du har den på. Du skal tage tandbøjlen ud, når du spiser og børster tænder. Tandøjlen skal minimum anvendes 12-16 timer i døgnet.

Du kan læse mere om Inman Aligner på følgende link: Inman Aligner – gode illustrationer og videoer

Priser på tandretning med Inman Aligner tandbøjlen

Det er ikke så dyrt, som man skulle tro at få rettet tænder med tandbøjle. 

Her finder du vores priser på tandretning. 

Vil du også gerne have et flot smil?

Bestil tid til en forundersøgele hos Bering Hus Tandlægerne i Horsens eller Vamdrup.

Book tid til behandling

Sunde tænder giver et flot smil.
Book en tid til behandling ved at trykke på den by hvor du holder til.
bubble