Skinne mod snorken

Snorkeskinne til behandling af snorken

Snorkeskinner kaldes også snorkebøjle eller apnøskinner og er en rigtig god hjælp til at komme af med både almindelig snorken og afhjælpe opvågnen om natten som følge af tillukket svælg.


Snorkeskinne
content/snorkeskinne-i-funktion.jpg
Snorkeskinne i funktion

Du kan afhjælpe problemet ved at indsætte speciallavede, dentale skinner, populært kaldet snorkeskinner. Hovedprincippet er, at skinnen holder underkæben i en fremskudt position og tungen i et fremskudt leje, mens du sover.

Hensigten med en snorkeskinne eller snorkebøjle er at ændre de øvre luftveje, så de ikke så let klapper sammen under søvn.

Sådan virker en snorkeskinne

Når tandlæger bruger snorkeskinner til behandling af snorken, øges afstanden mellem tungebasis og bagvæggen i svælget. Mange undersøgelser har dokumenteret effekten på snorken. Alle undersøgelser tyder på, at der er en tilvænningsperiode på ca. 14 dage, inden du bliver fortrolig og sover uforstyrret med med din snorkeskinne.

Enkelte patienter føler stivhed i muskulaturen og smerter i kæbeleddene samt en øget spytdannelse, når de bruger en snorkeskinne.

Sådan får du en snorkeskinne

Når din øre- næse- halslæge har bekræftet, at din snorken ikke skyldes tillukning af næsen, men tillukning af svælget (hvilket er de fleste tilfælde), tager vi et aftryk af din overkæbe og underkæbe og kæbernes indbyrdes stilling. Derefter fremstilles de speciallavede og individuelle snorkeskinner, så de sidder perfekt til netop dig og afhjælper dit snorkeproblem.

Snorkeskinner mod søvnapnø

Snorkeskinner er en både billig og effektiv behandling mod snorken og et godt alternativ til iltapparatur og kirurgi. 
Snorkeskinner kan især anbefales til personer med mildere grader af søvnapnø og til apnøikere, som ikke klarer at sove med iltapparat og maske.

Behandling med snorkeskinner kan ofte forbedre livskvaliteten hos patienter med søvnapnø.

Skærer du tænder i søvne – læs om bideskinne her.

Vil du vide mere, hjælper vi dig gerne. Kontakt os

 

Book tid til behandling

Sunde tænder giver et flot smil.
Book en tid til behandling ved at trykke på den by hvor du holder til.
bubble