Bideskinne

Bideskinne mod hovedpine

Nogle oplever spændingshovedpine. Den kan være forårsaget af skævtsiddende tænder og/eller stress. Dette kan en bideskinne ofte rette meget op på.

Hvis tænderne i over- og underkæben ikke passer sammen, kan det føre til overbelastning af tyggemusklerne. Er dine tyggemuskler overbelastet, kan det give problemer med bidfunktionen, myoser og overbelastning af kæbeleddet. Det afhjælper en bideskinne også.

 

content/bideskinne.jpg

Skærer du tænder i søvne?

Skærer du tænder i søvne, overbelaster du tyggemusklerne om natten. Det kan også være, du ikke skærer tænder, men blot bider hårdt sammen. En bideskinne kan hjælpe, hvis du skærer tænder i søvne.

Nogle går også og bider tænderne hårdt sammen i løbet af dagen. Men det er mest den natlige hyperaktivitet, der giver anledning til symptomer og kan ofte være foranlediget af en stressbelastning af kroppen.

Bideskinne mod problemer med bid og kæbeled

Smerter i forbindelse med bidfunktions- og kæbeledsproblemer kan næsten altid fjernes ved at bruge bideskinne. Efter nogle måneder kan mange undvære deres bideskinne. Kommer smerterne igen, må man finde sin bideskinne frem af skuffen igen.

Selve lydene fra kæbeleddet må de fleste lære at leve med, selv om brug af en bideskinne med tiden kan være med til at dæmpe lydene.

Hvem kan have gavn af en bideskinne?

Problemer med bidfunktionen kan opstå i alle aldre – fra barndom til alderdom. Så alle aldre kan have gavn af en bideskinne.

Lider du af søvnapnø, kan en snorkeskinne være løsningen. Læs om snorkeskinne her.

Hvem egner en bideskinne sig til?

Bideskinner egner sig til alle mennesker, der ...

  • Bider tænderne hårdt sammen.
  • Skærer tænder.
  • Har en smule skæve tænder.
  • Har et let skævt bid.

Der er dog ingen garanti for, at bideskinnen vil afhjælpe de gener, der opstår som følge af tand-
eller bidmæssige skavanker eller uvaner.

Nogle bideskinner kan kurere snorken – så kaldes de snorkeskinner.

Hvordan virker en bideskinne?

En bideskinne virker grundliggende ved, at den mindsker sammenbidning af tænderne. Bideskinnen udfylder en del af pladsen i munden og aftager en del af trykket fra biddet. På denne måde forhindres du i at bide tænderne hårdt sammen eller skære tænder, og musklerne i kæben aflastes.

Nogle bideskinner fungerer desuden ved, at de forhindrer dig i at bide sammen om natten, idet de spiller på en af menneskets naturlige reflekser til ikke at bide sammen, når der befinder sig noget mellem de forreste tænder.

Bideskinne med effekt om dagen?

Hos nogle mennesker kan sammenbidning af tænderne samt at skære tænder også være et problem i løbet af dagen. Her kan en bideskinne også kan være en løsning.

Om dagen kan man dog bevidst afhjælpe problemet ved at vide hvilke situationer, der udløser sammenbidning og trang til at skære tænder. Herefter kan man identificere årsagen til, at du skærer tænder (for eksempel stressfulde situationer eller frustrerende øjeblikke) og fjerne disse fra dagligdagen.

I nogle – mere alvorlige – tilfælde kan behandlingsmetoder som for eksempel kognitiv adfærdsterapi være nødvendige for succesfuld afvænning. I disse tilfælde vil en bideskinne normalt have ingen- eller kun lille effekt.

En bideskinne kan måske også hjælpe dig – kontakt Bering Hus Tandlægerne.

Book tid til behandling

Sunde tænder giver et flot smil.
Book en tid til behandling ved at trykke på den by hvor du holder til.
bubble