Skinne mod snorken

Snorkeskinne til behandling af snorken

Snorkeskinner kaldes også snorkebøjle eller apnøskinner og er en rigtig god hjælp til at komme af med både almindelig snorken og afhjælpe opvågninger om natten på grund af tillukket svælg.

snorkeskinne
Snorkeskinne
snorkeskinneifunktionSnorkeskinne i funktion

Bering Hus Tandlægerne i Horsens og Vamdrup  kan hjælpe ved at indsætte speciallavede dentale skinner – altså snorkeskinner. Hovedprincippet er, at man holder underkæben i en fremskudt position og tungen i et fremskudt leje, mens du sover.

Hensigten med en snorkeskinne eller snorke bøjle er at ændre de øvre luftveje, så de ikke så let klapper sammen under søvn.

Sådan virker en snorkeskinne

Når tandlæger bruger snorkeskinner til behandling af snorken, øges afstanden mellem tungebasis og bagvæggen i svælget.

Mange undersøgelser har dokumenteret effekten på snorken. Alle undersøgelser tyder på, at der er en tilvænningsperiode på ca. 14 dage, inden du bliver fortrolig med med sin snorkeskinne.

Enkelte patienter føler stivhed i muskulaturen og smerter i kæbeleddene samt en øget spytsekretion, når de bruger en snorkeskinne.

Sådan får du en snorkeskinne

Når din øre- næse- halslæge har bekræftet, at din snorken ikke skyldes tillukning af næsen, men tillukning af svælget (hvilket er de fleste tilfælde), tager Bering Hus Tandlægerne i Horsens eller Vamdrup et aftryk af din overkæbe og underkæbe og kæbernes indbyrdes stilling.

Derefter fremstilles de speciallavede og individuelle snorkeskinner, så de sidder perfekt til netop dig og afhjælper dit snorkeproblem.

Snorkeskninner mod søvnapnø

Hos Bering Hus Tandlægerne i Horsens og Vamdrup informerer vi gerne mere om snorkeskinner. De er en både billig og effektiv behandling mod snorken og et godt alternativ til iltapparatur og kirurgi.

Snorkeskinner kan især anbefales til personer med mildere grader af søvn apnø og til apnøikere, som ikke klarer at sove med iltapparat og maske.

Behandling med snorkeskinner kan forbedre livskvaliteten hos patienter med søvnapnø.

Skærer du tænder i søvne – læs om bideskinne her

Får hovedpine af at bide sammen i søvne – læs om bideskinne her

Tag snorketesten og find ud af, om du har søvnapnø

Hvor sandsynligt er det, at du døser eller falder i søvn i følgende situationer – i modsætning til kun at føle dig træt?

Spørgsmålene gælder din normale måde at reagere på. Selv om du ikke har gjort noget af dette i den sidste tid, så prøv alligevel at svare på, hvordan situationen ville virke på dig.

Brug den følgende skala for at vælge det mest passende tal for hver situation.

Det er vigtigt, at du besvarer hvert spørgsmål så rigtigt som muligt.

Situationer

Sidde og læse

 
 
 
 

Se på TV

 
 
 
 

Sidde inaktive på et offentligt sted (f.eks. på teater eller et møde)

 
 
 
 

Som passager på en en-times biltur uden pause

 
 
 
 

Lægge dig for at hvile om eftermiddagen, hvis omstændighederne tillader det

 
 
 
 

Sidde og snakke med nogen

 
 
 
 

Sidde stille efter frokost (uden at have indtaget alkohol)

 
 
 
 

I en bil, der er stoppet i nogle få minutter i trafikken

 
 
 
 

En total score højere end 11 indebærer stor sandsynlighed for, at du har et søvnproblem eller søvn apnø. Det kan være aktuelt at henvise dig til en læge, som er specialist i søvnproblemer. Men det er vigtigt, at lægen stiller relevante spørgsmål, som udelukker andre åbenbare årsager –  for eksempel søvnmangel eller depression.

Se mere om snorken

Video om snorken
Klik hér for at se en række videoer om snorken.

 

Bering Hus Tandlægerne i Horsens og Vamdrup laver både snorkeskinner og bideskinner, der hjælper, hvis du skærer tænder i søvne.